Széchenyi 2020

A pellet előnyei

A fapellet titkai

Miért érdemes környezetbarát fafűtésben gondolkodni?

A fapellet egy környezetkímélő és gazdaságos energiahordozó. Speciális tulajdonságai számos szempontból kedvezőbbé teszik használatát, a megszokott tüzelőanyagoknál:

Jó választás

A fapellet tökéletes választás azok számára, akik nem a következő generációk lehetőségeinek kárára szeretnének kényelmes, hatékony fűtést otthonukba. A környezetbarát, fenntartható fatüzelés fogalma a fapellet születésével jött létre. A kezdeti befektetés így nem csak azért térül meg, mert a fapellet gazdaságos és hatékony, hanem azért is, mert más fűtőanyagoktól eltérően nem a természettől veszi el a forrásokat, hanem jórészt az ember által egyszer már feldolgozott faanyagok hulladékait hasznosítja újra.

Kényelmes

A fapellet kisebb helyet foglal el, mint a fahasábok vagy a faapríték, és a hamutartalma is messze elmarad az említett tüzelőanyagokétól. Az egységes szemcsenagyságú és magas fűtőértékű tüzelőanyag lehetővé teszi a kályhák automatikus adagolását és szabályozását. Nem kell a fát tárolni, felvágni, a tűzre tenni, és állandóan hamuzni.

Környezetbarát

A pellet 100%-ig természetes alapanyagokból készülő granulátum. Az égése során mindössze annyi szén-dioxidot bocsát ki, amennyit a fa élete során magába épített, így globálisan nem növeli a levegőben található káros anyagok mennyiségét, valamint nem járul hozzá az üvegházhatáshoz.

Gazdaságos

A pelletfűtéssel ott, ahol jelenleg tartályos gázt használnak, akár 35-50%-ot is meg lehet takarítani a fűtési költségből. Ideális választás olyan helyeken, ahol komfortos, szabályozható fűtési rendszert szeretnének, de nincs kiépített vezetékes gázelosztó hálózat.

Kérdezzen kollégáinktól!

Magyar Biomassza Hasznosító Zrt.

Központi ügyintézés helye: 1112 Budapest, Budaörsi út 152.

Gyártás, árukiadás: 6900 Makó, Bárányos sor 20.

Megkezdtük dupla kapacitású gyárunk építését új helyszínen, gyártás várható kezdete: 2020. március 31.

info@mbhzrt.com

Kattintson ide és kérdezzen kollégáinktól!

en plus a1 logo