Széchenyi 2020

Hőszolgáltatás

 

A hőszolgáltatási konstrukcióban az MBH Zrt megfinanszírozza a készüléket és a beüzemelést 4-6 éves futamidőn át, a felhasználó pedig, az elfogyasztott egységnyi hőmennyiség utáni hődíjat fizeti meg. Ezáltal mentesül a beruházási költség alól. A megtérülés számítás alapján, meglepő nagyságú megtakarításokat érhetünk el. A szerződéses futamidő végén a felek a megállapodás alapján a készülék átkerül a felhasználó tulajdonába.

 

Miért fűtsünk pellettel?

Mert a pellet gazdaságos

A jelenlegi alap energiahordozónkkal, a földgázzal összehasonlítva elmondható, hogy kb. 10-15%-kal olcsóbban tudunk hőt előállítani pellettel, mivel a mindkét tüzelőanyagot elégető kazánok hatásfoka közel azonos, az új "folyékony fa" energiatartalomra vagy fűtőértékre vetített ára pedig ennyivel olcsóbb. Az árelőny – hőszolgáltatással, illetve PB-gáz esetén – eléri, sőt meg is haladhatja a 35%-ot. A fűtőberendezés ára 6 év után megtérül.

Mert a pellet hatásfoka egyedülálló

A pellet a legősibb tüzelési eljárást, a fatüzelést igazította a mai elvárásokhoz. Egy jó ötlet még jobb kivitelben. Geometriai formája, szárazsági foka és adagolhatósága modern tudományos eszközökkel optimalizált. Nedvességtartalma kb. 10%, könnyen adagolható, tömegéhez képest nagy a felülete, automatizálható a begyújtása, égető készüléke folyamatosan gondoskodik a szükséges oxigénről, és alig keletkezik hamu utána. A modern pelletkazánok és pelletkandallók akár 95%-os hatásfokot is meghaladó berendezések.

Mert a pellet környezetbarát

A természet: örök, nagy körforgás. A fosszilis, „halott” energiahordozók (pl. földgáz) keletkezési ciklusa évmilliós nagyságrendű. Ennyi idő kell hozzá, hogy felhalmozódjanak bennük az energiatartalmukat adó elemek. Ezek az energiahordozók egyre fogynak, szennyeznek és drágulnak.

A "biomassza" az energetikailag hasznosítható növények, növényi melléktermékek, hulladékok összefoglaló neve. Ilyen például a fafeldolgozási melléktermékekből (pl. fűrészpor), mezőgazdasági hulladékból előállított fapellet. 100%-os bio energiaforrás. Ráadásul folyamatosan újratermelhető: nem fenyeget az a veszély, hogy kifogyunk belőle.

Mert a pellet biztonságos

Pelletes kazánoknál, kandallóknál baleset magából a felépítésből kifolyólag nem fordulhat elő. Az égő és hőcserélő konstrukció megakadályozza a jellemzően fali gázkazánoknál előforduló szénmonoxid-keletkezést és mérgezést. A pellettüzelésnél mindig mesterséges (ventilátoros) az égési levegő ellátása. Így láng vagy füstgáz nem juthat a lakótérbe.

Robbanás sem tud bekövetkezni, hiszen ezt lehetővé tevő fagáz-koncentráció a kis adagokban érkező pellet és a ventilátor folyamatos működése miatt nem tud felhalmozódni.

Mivel az égőrostélyon mindig csak kis mennyiségű tüzelőanyag van, üzemzavar vagy áramkimaradás esetén sem lehet vészhelyzet. Ilyenkor az égés azonnal leáll; megszűnik a levegő- és pelletadagolás.

Mert a pellet kényelmes megoldás

A pelletkészülékek automata működésűek, így az üzemeltetés során csak a készülékeknél előírt karbantartásra kell némi időt fordítanunk. A kandalló lobogó lángja különleges esztétikai élményt nyújt, cserébe 2-3 naponta takarítani kell, és naponta fel kell tölteni. Mindkét eljárás néhány percet vesz igénybe, és nagyon egyszerű. A kazán maximális komfortot hoz magával. Megfelelő technikai megoldás esetén egy teljes fűtési szezonon át önállóan működik.

Kérdezzen kollégáinktól!

Magyar Biomassza Hasznosító Zrt.

Központi ügyintézés helye: 1112 Budapest, Budaörsi út 152.

Gyártás, árukiadás: 6900 Makó, Bárányos sor 20.

Budaörsi raktárunk építés alatt: várható átadás: 2018. június

info@mbhzrt.com

Kattintson ide és kérdezzen kollégáinktól!

en plus a1 logo