Széchenyi 2020

MBH VULCAN 30 S típusú pelletkazán

A plus plus

v30 cimke

 

Az MBH Magyar Biomassza Hasznosító Zrt. által fejlesztett és gyártott VULCAN 30 S típusú kompakt, automata pelletkazán 31 KW-os teljesítményű melegvizes tüzelőberendezés, melyet kifejezetten a kisebb teljesítményigényű (30 kW alatti) felhasználók igényeinek figyelembevételével fejlesztettünk ki.

A készülék cca 150 kg-os kapacitású saját pelletartállyal rendelkezik, mely csúcsterhelés mellett (300 m2-es, átlagos hőszigeteltségű épület) cca 2 napos, míg részterheléssel (100 m2-es, átlagos  hőszigeteltségű épület) 1 hetes független üzemidőt tud biztosítani. Ennek köszönhetően nincs szükség a készülék mellé telepített pellettartályra, és kihordó csigára, így nemcsak hellyel, hanem energiával is
spórol ez a kialakítás.

A kazán saját fejlesztésű, automata tisztítású égővel rendelkezik, aminek köszönhetően a magasabb hamutartalmú pelletek elégetésére is kiválóan alkalmas. Lehetőség van 4 különböző pelletminőség kiválasztására a legmagasabb komfortfokozat és autonómia biztosítása érdekében.

A berendezés beépített automata hőcserélő tisztítóval van felszerelve, mely jelentős mértékben hozzájárul a magas hatásfok folyamatos fenntartásához, illetve a karbantartás komfortos elvégzéséhez.

További üzemeltetői komfortot jelent a billenőkeretes hamuláda kialakítás, melynek köszönhetően a nagy- méretű hamuláda egyszerű mozdulattal leválasztható a kazánról, és könnyen kiüríthető a kazánajtók kiporzással járó megnyitása nélkül.

A kazán automatikája a begyújtástól a leállításig 5 teljesítményfokozatban modulálja az égőt, ennek köszönhetően mindig a szükséges teljesítménnyel üzemel a készülék. A vezérlés lehetőséget biztosít automata (akár szobatermosztát által vezérelt) és manuális üzemmódra is; automata üzemmódban a készülék a beállított előremenő vízhőfokot (55-85°C) tartva változtatja a teljesítményt, míg manuális üzemmódban a beállított teljesítményfokozaton üzemel a kazán.

A berendezéshez csatlakoztatható szobatermosztát, melynek segítségével idő és hőmérskletprogramokkal is üzemeltethető a készülék.

 

A kazán műszaki paraméterei:

névleges teljesítmény: 31 kW
minimális teljesítmény: 9 kW
beállítható maximális hőfok: 85°C
megengedett maximális üzemi nyomás: 2,5 bar
pellettároló kapacitása: 150 kg
hatásfok: > 91%
pelletfogyasztás maximális terhelésnél: 6,4 kg/h
pelletfogyasztás minimális terhelésnél: 1,9 kg/h
független üzemidő maximális terhelés mellett: 23 óra
független üzemidő minimális terhelés mellett: 79 óra
füstcsőátmérő: 80 mm
magasság: 1.736 mm
szélesség: 910 mm
mélység: 655 mm

 

Részletes leírás ide kattinvta érhető el.

 

ÁRAJÁNLAT KÉRÉS: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
További információ: Burján Zoltán, +36 20 551 64 46

Kérdezzen kollégáinktól!

Magyar Biomassza Hasznosító Zrt.

2698 Mohora, Rákóczi út 51/a

info@mbhzrt.com

Kattintson ide és kérdezzen kollégáinktól!

en plus a1 logo