Széchenyi 2020

MBH VULCAN 60 típusú pelletkazán

Az MBH Magyar Biomassza Hasznosító Zrt. által fejlesztett és gyártott VULCAN 60 típusú, automata pelletkazán 60 kW-os teljesítményű melegvizes tüzelőberendezés, melyet első sorban közepes teljesítményigényű (25-60 kW közötti) felhasználók igényeinek figyelembevételével fejlesztettünk ki.

A kazán saját fejlesztésű, szabadalmaztatott, automata tisztítású „zsilip” égővel rendelkezik, aminek köszönhetően a magasabb hamutartalmú pelletek elégetésére is kiválóan alkalmas. A két egymás felett elhelyezett, vízszintesen mozgó égőrostélynak köszönhetően az égés során keletkezett hamut/salakot működés közben képes a készülék eltávolítani a rostélyról folyamatosan biztosítva ez által a legoptimálisabb égetési feltételeket. Lehetőség van 4 különböző pelletminőség kiválasztására a legmagasabb komfortfokozat és autonómia biztosítása érdekében.

A berendezés beépített automata hőcserélő tisztítóval van felszerelve, mely jelentős mértékben hozzájárul a magas hatásfok folyamatos fenntartásához, illetve a karbantartás komfortos elvégzéséhez.

Az égőtér alatt nagy méretű hamuláda található, a keletkezett hamu/salak tárolására, így nincs szükség a gyakori ürítésre.

A kazán automatikája a begyújtástól a leállításig 5 teljesítményfokozatban modulálja az égőt, ennek köszönhetően mindig a szükséges teljesítménnyel üzemel a készülék. A vezérlés lehetőséget biztosít automata (akár szobatermosztát által vezérelt) és manuális üzemmódra is; automata üzemmódban a készülék a beállított előremenő vízhőfokot (55-85 °C) tartva változtatja a teljesítményt, míg manuális üzemmódban a beállított teljesítményfokozaton üzemel a kazán.

A készülékbe épített pellettartály 4-5 órás üzemidőre elegendő tüzelőanyagot képes befogadni, így annak szükség szerinti utántöltéséről külső tartályból kell gondoskodni.

A berendezéshez csatlakoztatható szobatermosztát, melynek segítségével idő és hőmérskletprogramokkal is üzemeltethető a készülék.

A kazán műszaki paraméterei:

névleges teljesítmény 60 kW
minimális teljesítmény: 25 kW
beállítható maximális hőfok: 85 °C
megengedett maximális üzemi nyomás: 2,5 bar
hatásfok: >91%
pelletfogyasztás maximális terhelésnél: 13,1 kg/h
pelletfogyasztás minimális terhelésnél: 5,5 kg/h
füstcsőátmérő: 110 mm
magasság: 1.679 mm
szélesség: 1.272 mm
mélység: 899 mm

ÁRAJÁNLAT KÉRÉS: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36-20-355-3138, +36-20-3796600, +36-20-551-6446