Széchenyi 2020

MBH VULCAN 70 AIR típusú pelletkazán

Az MBH Magyar Biomassza Hasznosító Zrt. által fejlesztett és gyártott VULCAN 70 AIR típusú, automata pelletkazán 70 kW-os teljesítményű meleglevegős tüzelőberendezés, melyet első sorban közepes teljesítményigényű (30-70 kW közötti) mezőgazdasági fóliasátrak és nagyobb légterű csarnokokat üzemeltető felhasználók igényeinek figyelembevételével fejlesztettünk ki.

A kazán saját fejlesztésű, szabadalmaztatott, automata tisztítású „zsilip” égővel rendelkezik, aminek köszönhetően a magasabb hamutartalmú pelletek elégetésére is kiválóan alkalmas. A két egymás felett elhelyezett, vízszintesen mozgó égőrostélynak köszönhetően az égés során keletkezett hamut/salakot működés közben képes a készülék eltávolítani a rostélyról folyamatosan biztosítva ez által a legoptimálisabb égetési feltételeket. Lehetőség van 4 különböző pelletminőség kiválasztására a legmagasabb komfortfokozat és autonómia biztosítása érdekében.

A berendezés beépített automata hőcserélő tisztítóval van felszerelve, mely jelentős mértékben hozzájárul a magas hatásfok folyamatos fenntartásához, illetve a karbantartás komfortos elvégzéséhez.
Az égőtér alatt nagy méretű hamuláda található, a keletkezett hamu/salak tárolására, így nincs szükség a gyakori ürítésre.

A kazán automatikája a begyújtástól a leállításig 5 teljesítményfokozatban modulálja az égőt, ennek köszönhetően mindig a szükséges teljesítménnyel üzemel a készülék. A vezérlés lehetőséget biztosít automata (akár szobatermosztát által vezérelt) és manuális üzemmódra is; automata üzemmódban a készülék a beállított levegőhőmérsékletet (50-70 °C) tartva változtatja a teljesítményt, míg manuális üzemmódban a beállított teljesítményfokozaton üzemel a kazán.

A kazán közvetlenül meleg levegőt állít elő, melyet egy ventilátor fúj le készülék hőcserélőjéről, aminek kimeneti csonkjához légcsatorna csatlakoztatható, így a meleg levegő az igényeknek megfelelően elosztható. Mivel a készülékben nincs hőszállító közeg (víz); nincs szükség radiátorok és csővezetékek kiépítésére, valamint nincs fagyásveszély, így télen szakaszos üzemben is használható a tüzelőberendezés.

A készülékbe épített pellettartály 4-5 órás üzemidőre elegendő tüzelőanyagot képes befogadni, így annak szükség szerinti utántöltéséről külső tartályból kell gondoskodni.

A berendezéshez csatlakoztatható szobatermosztát, melynek segítségével idő és hőmérskletprogramokkal is üzemeltethető a készülék.

A kazán műszaki paraméterei:

névleges teljesítmény 70 kW
minimális teljesítmény: 30 kW
beállítható maximális hőfok: 70 °C
megengedett maximális üzemi nyomás: 2,5 bar
hatásfok: >91%
pelletfogyasztás maximális terhelésnél: 15,4 kg/h
pelletfogyasztás minimális terhelésnél: 6,6 kg/h
füstcsőátmérő: 110 mm
magasság: 2.148 mm
szélesség: 1.272 mm
mélység: 1.240 mm

ÁRAJÁNLAT KÉRÉS: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36-20-355-3138, +36-20-3796600, +36-20-551-6446