Széchenyi 2020

MBH VULCAN 15 S típusú pelletkazán

Az MBH Magyar Biomassza Hasznosító Zrt. által fejlesztett és gyártott VULCAN 15 S típusú kompakt, automata pelletkazán 15 KW-os teljesítményű melegvizes tüzelőberendezés, melyet kifejezetten a családi házas (15 kW alatti) felhasználók igényeinek figyelembevételével fejlesztettünk ki.

A készülék cca 100 kg-os kapacitású saját pelletartállyal rendelkezik, mely csúcsterhelés mellett (100 m2-es, átlagos hőszigeteltségű épület) cca 2 napos, míg részterheléssel (100 m2-es, átlagos  hőszigeteltségű épület) 1 hetes független üzemidőt tud biztosítani. Ennek köszönhetően nincs szükség a készülék mellé telepített pellettartályra, és kihordó csigára, így nemcsak hellyel, hanem energiával is
spórol ez a kialakítás.

A kazán saját fejlesztésű, automata tisztítású égővel rendelkezik, aminek köszönhetően a magasabb hamutartalmú pelletek elégetésére is kiválóan alkalmas. Lehetőség van 4 különböző pelletminőség kiválasztására a legmagasabb komfortfokozat és autonómia biztosítása érdekében.

A berendezés beépített automata hőcserélő tisztítóval van felszerelve, mely jelentős mértékben hozzájárul a magas hatásfok folyamatos fenntartásához, illetve a karbantartás komfortos elvégzéséhez.

További üzemeltetői komfortot jelent a billenőkeretes hamuláda kialakítás, melynek köszönhetően a nagy- méretű hamuláda egyszerű mozdulattal leválasztható a kazánról, és könnyen kiüríthető a kazánajtók kiporzással járó megnyitása nélkül.

A kazán automatikája a begyújtástól a leállításig 5 teljesítményfokozatban modulálja az égőt, ennek köszönhetően mindig a szükséges teljesítménnyel üzemel a készülék. A vezérlés lehetőséget biztosít automata (akár szobatermosztát által vezérelt) és manuális üzemmódra is; automata üzemmódban a készülék a beállított előremenő vízhőfokot (55-85°C) tartva változtatja a teljesítményt, míg manuális üzemmódban a beállított teljesítményfokozaton üzemel a kazán.

A berendezéshez csatlakoztatható szobatermosztát, melynek segítségével idő és hőmérskletprogramokkal is üzemeltethető a készülék.

A kazán műszaki paraméterei:

névleges teljesítmény: 15 kW
minimális teljesítmény: 6 kW
beállítható maximális hőfok: 85°C
megengedett maximális üzemi nyomás: 2,5 bar
pellettároló kapacitása: 100 kg
hatásfok: > 91%
pelletfogyasztás maximális terhelésnél: 3,3 kg/h
pelletfogyasztás minimális terhelésnél: 1,3 kg/h
független üzemidő maximális terhelés mellett: 30 óra
független üzemidő minimális terhelés mellett: 76 óra
füstcsőátmérő: 80 mm
magasság: 1.754 mm
szélesség: 784 mm
mélység: 656 mm

ÁRAJÁNLAT KÉRÉS: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36-20-355-3138, +36-20-3796600, +36-20-551-6446

Kérdezzen kollégáinktól!

Magyar Biomassza Hasznosító Zrt.

Központi ügyintézés helye: 1112 Budapest, Budaörsi út 152.

Gyártás, árukiadás: 6900 Makó, Bárányos sor 20.

Megkezdtük dupla kapacitású gyárunk építését új helyszínen, gyártás várható kezdete: 2020. március 31.

info@mbhzrt.com

Kattintson ide és kérdezzen kollégáinktól!

en plus a1 logo